Review Solus OS 4.7: o alternativă Linux rafinată


Găsirea unui sistem care să combine ușurința în utilizare, performanța și o identitate distinctă, este ca și cum ai căuta o bijuterie ascunsă în lumea copleșitoare a distribuțiilor Linux. Solus Os, o distribuție independentă care a fost creată de la zero, a fost întotdeauna remarcată pentru angajamentul său față de oferirea unei experiențe desktop curate și sofisticate. Solus oferă un amestec unic de de tehnologie modernă și un accent puternic pe utilizatorul de desktop, diferențiidu-se de multe distribuții.

Solus OS este o distribuție unică prin faptul că este scris de la zero și nu este derivat din alte distribuții precum Debian, Ubuntu, Arch, etc. Rar vedem o distribuție bună de la zero. Solus OS 4.7 este versiunea disponibilă la ora scrierii articolului.

Instrumentul de instalare pentru Solus Os este Calamares. Este ușor de utilizat și rapid, ghidând utilizatorii prin pașii necesari cu instrucțiuni clare. Programul de instalare oferă opțiuni de selectare a limbii, a aspectului tastaturii, de partiționare a discului. Întregul proces este rapid și fără probleme, ceea ce îl face accesibil și pentru începători.

La pornirea sistemului cu Solus OS vă oferă un desktop cu un design modern și curat. Solus OS folosește implicit mediul desktop Budgie 10.9.2. Una din caracteristicile sale remarcabile este panoul lateral care acționează ca un hub central pentru notificări, integrarea calendarului și diverse aplicații. Pe lângă mediul desktop Budgie, Solus OS mai vine cu mediile desktop GNOME 47, KDE Plasma 6.2.5 și XFCE 4.20.

Experiența Solus OS este definită de amestecul său perfect de simplitate și personalizare. Opțiunile de personalizare se întind de la pozițiile panoului, teme, font-uri, imagini de fundal, până la configurații mai avansate care le permit utilizatorilor să modifice fiecare detaliu al mediului desktop. Accentul rămâne pe uzabilitate și pe o estetică coerentă, asigurând ca personalizările să îmbunătățească mai degrabă decât slăbesc luciul general.

Instalarea aplicațiilor în Solus OS o puteți face cu ajutorul utilitarului Software Center. Există, de asemenea, aplicații terțe care sunt disponibile, pe care le găsiți în secțiunea 'Third Party' a utilitarului Software Center. Instalarea pachetelor este rapid. Aplicația Software Center  vă oferă suport pentru Flatpak și descrieri mai bune ale aplicațiilor prin intermediul asistenței de metadate AppStream. Dacă folosiți linia de comandă, puteți utiliza terminalul și comanda eopkg pentru instalarea de pachete.

Toate mediile desktop vin cu aplicații implicite precum Firefox, LibreOffice și Thunderbird, player audio și video. Această versiune de Solus OS este livrată cu nucleul Linux 6.12.9.
Solus OS oferă o bună compatibilitate hardware, acceptând o gamă largă de dispozitive.

Disponibilitatea diferitelor opțiuni de kernel, inclusiv nucleul standar și nucleul LTS, permite utilizatorilor să adapteze sistemul la hardware. Gestionarea driverelor este în general bine gestionată, majoritatea driverelor esențiale fiind incluse în kernel. Driverele proprietar, cum ar fi plăcile grafice Nvidia, pot fi instalate cu ușurință din utilitarul Hardware Drivers.

Daca doriți să încercați Solus OS puteți descărca de aici una din mediile desktop favorite.

Cerințe sistem:
Solus OS și-a creat o nișă distinctă în peisajul Linux concentrandu-se pe oferirea unei experiențe desktop rafinate, performanțe și ușor de utilizat. Deși s-ar putea să nu răspundă nevoilor fiecărui utilizator Linux, Solus OS oferă o alternativă convingătoare pentru cei care caută o experiență de calcul modernă, stabilă și plăcută.

Așadar dacă v-a plăcut articolul informativ "Review Solus OS 4.7: o alternativă Linux rafinată" distribuiți-l pe rețelele sociale sau scrieți în caseta de comentarii întrebările și sugestiile dumneavoastră, deoarece mă ajută să îmbunătățesc sau să corectez conținutul.


Comments

Postari populare

Scapă de blocaje în Linux: cheia magică SysRq

Actualizați la Linux Mint 22.1 de la Linux Mint 22: dați un refresh sistemului tău

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Înlocuiți browserul în Linux Mint: instalați Waterfox

Archinstall 3.0.2: o nouă versiune, o experiență Arch Linux îmbunătățită

SUBTOTAL pentru neinițiați: un ghid simplu

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

KeePass pe Linux: soluția ta pentru gestionarea parolelor

Ghid Ubuntu - Cum sa creati stick USB bootabil Ubuntu