Manjaro Linux

Manjaro Linux este un sistem de operare bazat pe Arch Linux, fiind rapid si usor de utilizat. Printre caracteristicile acestei distributii gasim un proces de instalare intuitiv, detectare hardware automat, este rolling-release, capacitatea de a instala mai multe kernel-uri, configurabilitate extinsa pentru desktop, etc. Manjaro Linux foloseste Xfce, KDE si GNOME ca medii desktop oficiale. Comunitatea din jurul distributiei Manjaro ofera si alte medii desktop cum ar fi: Cinnamon, LXQt, MATE, budgie, deepin, i3, openbox.

Manjaro este o distributie usor de utilizat fiind bazat pe sistemul de operare Arch Linux si dezvoltat in Austria, Germania si Franta. Manjaro ofera toate avantajele sistemului de operare Arch combinat cu usurinta in utilizare si accesabilitate. Disponibil in ambele versiuni de 32 si 64 de biti, Manjaro este potrivit pentru nou-veniti precum si utilizatorii de Linux experimentati. Manjaro foloseste modelul de lansare rolling-release, decat sa fie instalat din nou, acelasi sistem de baza va fi in schimb actualizat si modernizat continuu.

Manjaro Linux cu mediul desktop KDE ofera un mediu puternic, matur, cu caracteristici bogate si cu un interfata unica.

Manjaro Linux cu mediul desktop Xfce este una din mediile desktop care primeste o atentie mai mare, oferind utilizatorului o experienta frumoasa asupra desktop-ului si manager-ului de ferestre.

Manjaro Linux cu mediul desktop GNOME ofera un mediu puternic, prietenos, usor de utilizat si personalizabil fiind  cea de-a treia aroma oficiala.

Cerinte de sistem recomandate:
RAM: 1Gb
HDD: 30Gb
CPU: 1GHz
GPU: 1024x768

Descarcati de aici distributia cu mediile desktop oficiale.

Descarcati de aici distributia cu mediile desktop oferite de comunitate.




Comments

Unknown said…
O sa incerc Manjaro, am avut Antergos si sa stricat dupa 4 luni in urma unor updaturi sa stricat update manager. Sper ca la manjaro pachetele sa fie verificate mai bine nu sa intre in conflict unele cu altele. Va ramane singurul sistem de pe calc.

Postari populare

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Thunar File Manager - introducere

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor