duminică, 1 octombrie 2017

Schimbare tema plymouth in PCLinuxOS

Plymouth este o aplicatie care ruleaza devreme in procesul de incarcare, care ofera o animatie grafica de incarcare in timp ce procesul de incarcare are loc in fundal.

Plymouth accepta diverse teme care sunt similare cu screensaverele, doar ca pornesc in momentul incarcarii. Exista mai multe teme pentru plymouth, dar cele mai multe distributii folosesc teme plymouth personalizate.

Plymouth este folosit in mai multe distributii populare, printre care Fedora, Debian, Ubuntu, PCLinuxOS, Mageia si altele.

Pentru a schimba tema plymouth in PCLinuxOS se va utiliza aplicatia EZswitch. In cazul in care nu aveti aplicatia instalata in calculatorul, il puteti instala cu ajutorul managerului de software Synaptic.

Utilizarea aplicatiei este destul de simpla. Deschideti programul din Menu->More Applications->Configuration->EZswitch. Aceasta va genera o lista cu temele instalate din care alegeti tema pe care doriti sa o folositi.

Acest articol va aratat cum sa schimbati teme plymouth pentru distributia PCLinuxOS folosind aplicatia GUI EZswitch. Daca va placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: