luni, 2 octombrie 2017

Reseteaza desktop-ul Ubuntu la setarile implicite


Exista o comanda pe care o puteti utliza pentru a reseta desktop-ul ubuntu la setarile implicite. Comanda functioneaza pentru Unity, GNOME si MATE pe Ubuntu 17.04 in sus.

Resetarea Ubuntu la setarile implicite se face atunci cand v-ati confruntat recent cu conflicte, probleme sau doriti pur si simplu sa sa va intoarceti la o experienta proaspata, fara a fi nevoie sa efectuati o instalare proaspata.Comanda pentru resetarea la setarile implicite este urmatoarea:
$ dconf reset -f/

Executarea acestei comenzi va reseta: aplicatiile fixate pe unitatea de lansare sau pe Ubuntu Dock, apleturile si indicatoarele de pe panou, monitorizarea rezolutiei si scalarea interfetei, comenzile rapide de la tastatura, fonturi, tema pentru pictograme, plasarea butoanelor ferestrei, comportamentul lansatorului, etc. Aceasta comanda va reseta de asemenea orice aplicatie care utilizeaza dconf pentru a stoca setarile. Acestea includ aplicatii desktop de baza precum Rhythmbox, Evince, Shotwell si Nautilus.

Aceasta comanda poate reseta setarile bibliotecii, sterge conturi, dezactiveaza pluginuri si/sau va va solicita sa va autentificati din nou cu serviciile online.

Retineti ca aceasta comanda va afecta numai aplicatiile si setarile pentru desktop care sunt stocate utilizand dconf sau gsettings. Nu va reseta alte aplicatii (Thunderbird, Google Chrome, Clementine, etc.), afecteaza setarile de nivel scazut si nici nu va reseta alte medii desktop.

ATENTIE: Deoarece comanda de resetare dconf va reinitializa mai mult decat desktop-urile Unity, GNOME si MATE, nu ar trebui sa o executati in mod nelimitat.

Acest articol va aratat cum comanda dconf va reseteaza setarile desktop-ului GNOME, Unity si MATE la setarile implicite. Acest lucru va va salva la nevoie. Daca va placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau lasati un comentariu.


Niciun comentariu: