sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Schimba aplicatiile implicite pe Ubuntu 17.10

Pe distributia Ubuntu 17.10 puteti cu usurinta sa schimbati aplicatiile implicite cu care deschideti un anumit tip de fisier. Puteti sa deschideti o imagine cu alta aplicatie decat cea implicita cu care vine distributia. Pentru acest lucru urmariti-ma in continuare pentru a invata cum puteti sa realizati modificarile.

Am luat ca exemplu un fisier video MP4 care se va deschide numai cu player-ul video VLC. Pentru aceasta faceti urmatoarele setari:
- faceti clic dreapta pe fisierul video MP4
- alegeti Properties si apoi fila Open With
- selectati VLC media player
- apasati pe butonul Set as default
VLC este aplicatia implicita care va deschide fisierele video.


O alta metoda, dar mai limitata, este sa schimbati doar aplicatiile principale (browser web, client de email, calendar, player audio si video, vizualizator de imagini). Acest lucru se realizeaza mergand la System Settings>Details>Default Applications si schimbati ceea ce doriti.

Pentru a reveni la setarile implicite, efectuati aceeasi pasi, alegeti Properties si din fila Open with apasati butonul Reset.

Acest articol va aratat o configurare simpla cum sa schimbati implicit aplicatiile pe care doriti sa deschida un anumit fisier. Daca ati gasit acest articol interesant, puteti sa-l distribuiti pe retelele sociale sau sa lasati un comentariu.


Niciun comentariu: