Vokoscreen - instrument screencast pentru Linux

Crearea de screencast este preferat de multi utilizatori Linux, astfel incat acestia sa poata scoata in evidenta ceea ce au facut cu distributia lor sau tutoriale video despre utilizarea unei aplicatii. Sunt folosite, de asmenea, de o multime de bloggeri pentru a oferi o demonstratie video (chiar eu am folosit Vokoscreen, realizand imaginea gif animata din articolul htop - monitorizarea proceselor in timp real). Pentru cei care nu stiu, un screencast este un video de pe desktop.

Desi exista mai multe instrumente pentru screencast, chiar unele bazate pe web cum ar fi Screencast-o-matic, Vokoscreen este una dintre cele mai bune aplicatii si usor de utilizat.

Are o interfata bazata pe file cu pictograme si functionalitate. Cu Vokoscreen puteti inregistra, de asemenea, cu webcam-ul si mari parti ale ecranului in timp ce inregistrati. Puteti selecta rata de cadre si formatul de iesire (mkv, mp4, gif) care vor fi stocate implicit in aceasta locatie /home/user/video.


Pentru utilizarea acestei aplicatii mai intai trebuie sa o descarcati de la acest link Vokoscreen. De la acest link puteti descarca pachetul de instralare a Vokoscreen pentru urmatoarele distributii: CentOS, Debian, Fedora, openSUSE, PCLinuxOS, ROSA, Ubuntu.

Instalarea aplicatiei Vokoscreen.
1. CentOS, PCLinuxOS, ROSA,Fedora, Opensuse
# rpm -ivh *.rpm

2. Debian, Ubuntu
# dpkg -i *.deb

Vedeta acestui articol este un instrument de screencast numit Vokoscreen care poate fi util oricarui utilizator in realizarea de video de pe desktop. Pana data viitoare puteti sa dati un like acestui articol, sa-l distribuiti sau sa lasati un comentariu.


Comments

Postari populare

Verificați resursele sistemului Linux: ghid pentru începători

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Dincolo de permisiuni: manipulați fișierele Linux cu chattr

Sfaturi si trucuri dupa instalarea distributiei Ubuntu 22.04

Stacer: curățare, optimizare și întreținere pentru Linux, într-un singur loc

Comenzi Linux pentru începători: mută fișierele/directoarele în terminal

Cum resetam/schimbam parola de utilizator in Linux

Comenzi Linux pentru începători: crearea directoarelor în terminal

Auto-CPUFREQ: optimizarea automată a frecvenței CPU în Linux

Eroare de permisiuni Bash: cauze și soluții