Actualizarea distributiei openSUSE


openSUSE este o distributie multifunctionala stabila, usor de utilizat si completa. Ca orice distributie, openSUSE trebuie actualizat si ea. Acest articol va arata cum sa actualizati openSUSE.

openSUSE Leap este un sistem de operare pentru calculatoare. Este o alternativa open source si gratuita la Microsoft Windows. Este printre cele mai importante distributii GNU/Linux.

openSUSE Tumbleweed este versiunea continua (rolling release), care ofera cele mai recente versiuni de software, dar numai acele pachete care trec testarea.

Puteti actualiza openSUSE in doua moduri:
- cu ajutorul terminalului
- cu ajutorul unui instrument grafic

Actualizati openSUSE cu ajutorul liniei de comanda:
Actualizarea cu ajutorul liniei de comanda se poate face prin utilizarea comenzii zypper. Se ocupa de conflictele de fisiere si de problemele de dependenta. Actualizarea distributiei openSUSE se face deschizand Terminalul si introducand una din comenzile de mai jos:
***openSUSE Leap
$ sudo zypper update
***openSUSE Tumbleweed
$ sudo zypper dist-upgrade

Actualizati openSUSE cu ajutorul interfetei grafice
openSUSE va pune la dispozitie si instrumente GUI pentru instalarea actualizarilor. Acest instrument se poate modifica in functie de mediul desktop pe care il utilizati.

Daca utilizati openSUSE cu mediul desktop KDE, acesta are propriul centru software Discover. Il puteti folosi pentru a cauta si instala noi aplicatii si pentru a instala actualizari de sistem.

Exista, de asemenea, instrumentul grafic de gestionare a software-ului numit YAST, pe care il puteti utiliza pentru gestionarea pachetelor.

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Spre deosebire de Fedora, OpenSuse are deja mai multe alternative de instalare grafică a pachetelor .rpm, adăugare/ștergere repositorii, etc. Nu știu cum se mai prezinta acum, dar în trecut am reușit de mai multe ori sa destabilizez grav sistemul, instalând repositorii third party. De asemenea, întotdeauna mi s-a părut că Yast se comporta într-un fel diferit față de celelalte programe de gestiune pachete.

Postari populare

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

Ubuntu 24.04 "Noble Numbat"

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul