Instalati pCloud in Linux


pCloud este un serviciu de stocare in cloud si functioneaza bine pe un sistem Linux. In acest articol veti invata cum sa instalati pCloud pe o distributie Linux.
pCloud este spatiul personal in cloud, unde puteti stoca toate fisierele si folderele dumneavoastra. pCloud ofera de pana la 10Gb spatiu gratis. Accesarea fisierelor din pCloud o puteti face din web sau utilizand aplicatia pCloud Drive. Prin instalarea pCloud Drive pe sistemul dumneavoastra, aceasta va creeaza o unitate virtuala care va extinde spatiul de stocare local. Fiecare modificare facuta pe pCloud poate fi vazuta imediat si pe celelalte dispozitive pe care aveti instalata aplicatia.

pCloud Drive ofera o serie de functionalitati, cum ar fi partajarea integrata a fisierelor si sincronizarea prin computer. Aplicatia va usureaza in mod semnificativ munca la efectuarea operatiunilor pe fisiere in cloud, deoarece cu pCloud Drive puteti lucra cu fisierele dumneavoastra utilizand orice software de pe computer.

Caracteristci:
- acces pe orice dispozitiv
- usurinta in utilizare
- datele tuturor utilizatorilor sunt stocate intr-un centru de date foarte sigur
- pCloud foloseste criptarea TLS/SSL, atunci cand informatiile sunt transferate de pe dispozitivul dumneavoastra catre serverele pCloud
- partajarea fisierelor

Instalare si adaugare la startup a aplicatiei pCloud:
1. deschideti terminalul
2. actualizati distributia Linux
3. descarcati pCloud Drive de pe site-ul oficial pCloud
4. faceti fisierul executabil
$ cd ~/Downloads
$ chmod +x pcloud
5. lansati pcloud
$ ./pcloud
6. conectati-va la contul pCloud introducand mail-ul si parola

7. adaugati pCloud la pornire cu ajutorul Startup Applications. Cititi articolul Pornirea aplicatiilor la bootare in Linux pentru a va informa cum sa adaugati o aplicatie la startup.
8. cand configurarea este finalizata deconectati-va si conectati-va din nou pentru ca setarea sa aiba efect

Pentru a utiliza pCloud, trebuie sa aveti un cont de utilizator si va ofera 10Gb spatiu gratis. Daca doriti mai mult spatiu puteti sa va actualizati contul la una din optiunile premium. Pentru a incarca fisierele in contul dumneavoastra, deschideti folderul pCloud din managerul de fisiere si puteti adauga fisierel dorite. Aplicatia ruleaza in fundal si va incarca automat fisierele in contul dumneavoastra.

Daca v-a placut articolul distribuiti-l pe retelele sociale sau scrieti in caseta de comentarii intrebarile si sugestiile dumneavoastra, deoarece ma va ajuta sa imbunatatesc sau sa corectez continutul.


Comments

Postari populare

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

Backdoor descoperit în XZ Utils amenință sistemele Linux

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

Editarea și manipularea imaginilor în Linux cu ImageMagick

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Instalare ImageMagick în Linux

LibreOffice Calc - mutați coloane într-o foaie de calcul