Cum instalam Kodi 17 pe Ubuntu

Kodi este un media center foarte renumit. De asemenea caracteristicile sale pot fi extins prin intermediul plugin-urilor si extensiilor, avand suport pentru PVR.

Printre noile caracteristici cu care vine noul Kodi amintim: skin-uri noi, interfata web implicita noua, accelerare hardware pentru redare DVD, numeroase imbunatatiri la Live TV si functionalitate PVR, si multe altele.

Instalare Kodi 17 in Ubuntu, Linux Mint si distributiile derivate:
$ sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install kodi

Pentru a instala codec-uri audio si alte extensii folositi urmatoarea comanda pentru instalare:
$ sudo apt-get install --install-suggests kodi

Pentru a dezinstala Kodi folositi urmatoarea comanda:
$ sudo apt-get remove kodi*


Comments

Unknown said…
Doresc sa te felicit pentru tot efortul depus in legatura cu articolele despre linux. Sunt utilizator de linux (mint cinnamon) dar si de windows. Am testat marea majoritate a distributiilor bazate pe ubundu si am ramas la linux mint (seamana cu Win Xp). Totusi pana acum am avut ceva probleme cu versiunile Xfce si anume ,,safely remove the usb flash drive". Mi-am sticat 2 sticuri din cauza acestei ,,feature". Cred ca nu sunt singurul care a patit asta (in cinnamon nu sunt probleme). O mare problema in linux sunt driverele pentru placile dedicate AMD. Pe laptopurile cu procesor intel si placa video AMD, ,,recommended drivers" nu se ridica la nivelul performantelor obtinute in windows. Acelasi lucru se intampla si cu unele placi wireless care pur si simplu pierd semanlul.Poate poti acoperi o parte din aceste probleme pe blogul tau? Pori face un review despre ONLYOFFICE? Am vazut ca ia amploare ca fiind o alternativa mult mai buna la Office suite de pe windows. Poate ceva in legatura cu securitatea in linux? Si inca o problema: vizionarea vidoclipurilor 4k. In windows merge perfect pe un celeron 1007U insa pe linux sacadeaza. Nu merge nici cu vlc. Poti recomanda un program cu care poti urmari 4k in linux fara sa sacadeze si in care sa nu schimbe rezolutia?(in afara de minitube sau sm player care nu redau 4k). In kodi 4k merge foarte bine dar pentru un utilizator obisnuit, instalarea addon-ului este dificila. Imi cer scuze ca m-am lungit. Doream de mult sa sugerez o abordare a acestor probleme.
Cred ca nu sunt singurul care are aceste probleme si sunt multe persoane care fac dual boot pentu a le rezolva. Probabil acest comentariu trebuia sa-l pun in alta sectiune(feedback) dar am dorit sa il fac public. Iti multumesc pentru toate articolele de interes pe care le pui pe blogul tau si poate in viitor poti aborda o parte din problemele mentionate mai sus. Peace.
stefanpescaru73 said…
un scurt tutorial la instalarea kodi 18,arch linux ubuntu,mint etc

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux